Скейт фест 2015: уъркшоп за шаблони и прожекции на филми

май 07, 2015

Автор:
Категории: COLLISION COURS, Новини, Русе, състезания

collusion_course_2015

 

На 8 и 9 май в Дом Канети: Уъркшоп за шаблони с илюстратора и стрийт-арт художник от Дюселдорф Алесандро Алтхаус (Oldhaus) и безплатни прожекции на филми

Двудневният уъркшоп е насочен към всички, които искат да развият своите креативни умения и да създадат собствени произведения на изкуството. Под ръководството на Oldhaus те ще научат как да изработват шаблони (stencil), които след това ще бъдат пренесени върху различни повърхности (тениски, платно за рисуване, скейтборд дъски). Специфичното в тази техника е използването на спрейове при прехвърлянето на изображението. Участниците могат да донесат свои собствени повърхности, върху които да творят, всички останали материали се осигуряват от Дружество Канети. Те трябва да са поне на 12 години и да се регистрират за участие по имейл на svetlana.kirova@eliascanetti.org.

**********************************
Алесандро Алтхаус е завършил специалност Илюстрация в Университета в Дюселдорф. Създава си име на международната арт-сцена със своите ярки, мащабни мотиви с 3D-ефекти и със своите стилни черно-бели илюстрации.

*На 8 май от 18 часа ще бъде показан филмът Neukölln Unlimited.
*На 9 май отново от 18 часа е прожекцията на филма Oh Boy. Филмите са на немски с английски субтитри.

Всички събития са със свободен вход.

Културната програма в рамките на Скейт фестивала се осъществява със съдействието на Гьоте-институт София.

За повече информация и регистрация: svetlana.kirova@eliascanetti.org
082 828699

You must be logged in to post a comment.