Varna Skate Open 2012 – Репортаж | Rolling Days – Скейт видео, музика, новини, класации, коментари

Varna Skate Open 2012 – Репортаж

сеп. 04, 2012

Автор:
Категории: rollingTV, VARNA SKATE OPEN, Варна, Новини, скейт паркове

Текст: Nevena Bluе
Снимки: Асен Марков, Nevena Blue

Ето, че пак сме на линия в Rolling Days след поредното издание на Varna Skate Open.

Цели два дни карахме скейт, снимахме и се забавлявахме на парка във Варна, а накрая трябваше и да се съвземем, за да можем да ви разкажем какво точно се случи.

Началото на нашата статия заслужено ще посветим на спонсорите и организаторите на събитието, които доказаха, че стоят твърдо зад скейтборд сцената в България и дават всичко от себе си, за да я поддържат и развиват.

Генерални спонсори на Varna Skateboard Open 2012 бяха VANS и разбира се Monster Energy Drink. Организацията отнове бе осъществена от Скейт Клуб Варна с помощта на община Варна и Българската Скейтборд Федерация.

С помощта на Община Варна и „Fun City“, момчетата от Скейт Клуб Варна изработиха за състезанието още чисто нови уреди, които ще се прибавят към варненския скейт актив и надяваме се, ще вдъхновят момчетата за още и по-добри трикове. И така новите уреди включват два куотъра, Sобразна тръба, баланси и кикери.

DJMadBear завъртя грамофоните и ни изненада със стилни семпли, бяла риза и вратовръзка ;). А нашият любим водещ Дидо си имаше подкрепа на микрофона …. BabyBaаааaby !!!! “Kоводещ’ на състезанието беше Иво от NinjaSquad.

Безпристрастните съдии този път бяха Радослав Атанасов и Димитър Попов, така че ако има недоволни да знаят кого да търсят 🙂

Събитието бе широко отразено от медийните партньори – RollingDays, Boulevard, SkateBG, Affectmedia.

Няма как да не се похвалим, че тази година ние от екипа на  RollingDays, осъществихме излъчването на живо от скейт парка във Варна.

Състезанието можеше да се гледа onlineв сайта ни. А според статистиката, с която разполагаме официално 864 човека от цяла България (а и не само) са гледали VarnaSkateboardOpen 2012 на живо. Тук искаме да се извиним на зрителите за моментните проблеми с онлайн връзката и обещаваме следващото излъчване да е още по-добро.

А сега да си дойдем на думата и да разкажем за самото състезание и за истинското каране.

Както сте разбрали състезанието се проведе в рамките на два дни. През първия ден се проведоха квалификациите. И тази година общият брой на участниците беше ексклузивен – 70 скейтъра на възраст от 9 до 30 години взеха участие и ни демонстрираха новото ниво на скейтбординга в България. 

В категорията до 14 години се отличиха малките скейтъри от отбора на Insomnia – Илия Руснака, Алек Благоев и Иван Иванов, и тримата от София. Другите, които се постараха и показаха, че са подобрили техниката и стила си на каране са Никола Марчев от Асеновград, Марио Георгиев от Поморие и Анатоли Тенев от Варна.

Специална похвала получава и Мартин Енчев на 9 години от Варна, който беше най- малкият записал се участник тази година.

Искаме да поздравим всички участници до 14 години, защото видяхме, че те наистина се развиват и настигат „големите” скейтъри. Благодарим ви!

След като приключи квалификацията при малките дойде ред на ситото при скейтърите над 14 години. Налице бяха всички – Гибона, Явката, Павел Царев, Део Катунга, Индианеца, Шиво, Фори, Кени, Миро, Джими, Лазката и др

Тази година на състезанието имаше състезатели и от Румъния – Razvan Popescu, Diatsu Marius a.k.a. Adrenalina и Dumi.

 

В категорията на големите нивото просто бе замайващо. Гибона, Део и компания се конкурираха достойно с румънците и оставиха публиката смаяна.

В паузите между ръновете, момичетата от Monster, раздаваха питиета и вдигаха адреналина на публика и карачи.

Първият ден приключи навреме като остави отворен въпроса кой ще се класира напред в състезанието.

 

През следващия ден се проведоха финалите. Всички бяха пристигнали по-рано на скейт парка, за да чуят от журито имената на скейтърите, които ще продължат напред в двете възрастови групи. Различното този ден бе регламента на финала при карачите над 14 години. Те караха на различни спотове на парка и бяха разделени на групи от по пет скейтъра. Всеки от тях имаше право да направи по десет опита на спот. А спотовете бяха както следва – балансът, пирамидата, двата ръба плюс шестте стълби и осемте стълби с рейла.

Ето и част от триковете, които бяха демонстрирани:

Гибона – 360 flip на големите стълби; switch hardflip на големите стълби; nollie backside flip на големите стълби; nollie ghetto bird transfer; frontside flip trick transfer; nose slide на наклонениет ръбове; flip преден баланс.

Део – benihana transfer bs 50 на ръба надолу; frontside boardslide на рейла на стълбите; 50/50 на рейла; frontside feeble grind на рейла; backside lipslide на рейла; benihana grab на стълбите; pop shove it tailgrab transfer.

Павката – kickflip over the rail на стълбите; nollie на стълбите; hardflip на стълбите; ghetto bird transfer; hardflip transfer; big spin transfer; lazer flip transfer varial heelflip transfer; flip преден баланс; flip заден баланс; front feeble grind на куотъра.

Разван – frontside board body varial към lip.

Адреналина – flip backside lip на рейла; flip frontside board; flip 5-0 на ръба;

sw frontside 50 на ръба.

Алек – backside bigspin и flip от виража.

Илия Руснака – varial heel transfer; backside на осемте стълби; nollie heel transfer; nollie 360 backside.

Джими – crooked smith на рейла; 5-0 на ръба.

Шиво – smith към 50 на рейла и на ръба; 50 lip; smith; 5-0.

Миро – flip заден nollie преден баланс.

Лазка –flip заден заден преден 50 към заден баланс; crooked ; 50; smith; bs board; ollie през ръба; fs през рейла; flip на стълбите; fakie ollie на шестте стълби.

Малко весели снимки за разпускане и продължаваме ….

Разбира се, това бяха само малка част от триковете, които момчетата „залепиха” и неусетно публика и карачи, изгубихме представа за времето. По ирония на съдбата дългата ръка на закона ни изкара от безвремието.

Полицаи пристигнаха на скейт парка и ни напомниха, че нямаме право да

вдигаме шум след 22 часа. Музиката бе принудително спряна.

Слава богу състезанието бе почти към финала си и полицията не наруши плановете на организаторите. Нагрдаите бяха раздадени както следва:

Категория над 14 години
1. Павел Царев – 500 лв и предметни награди.
2. Разван и Адреналина от Румъния – 250 лв и предметни награди..
3. Гибона – 150 лв . и предметни награди.

 

Категория до 14 години
1. Илия Руснака – предметни награди.
2. Алек Благоев – предметни награди.
3. Никола Марчев – предметни награди.

Beast Trick – Разван – 150 лв

 

Очакваме ви пак догодина 1

Видео скоро пак тук 🙂

 

на кирилица !