EXTREME CONNECTION

мар. 08, 2015

Автор:
Категории: Добрич, Новини

EXTREME CONNECTION

s k a t e b o a r d l o n g b l a d e b m x b i k e g r a ff i t i b r e a k d a n c e m u s i c       

 

Всичко това стана реалност благодарение на работещите в Община град Добрич. Хора Големи сте обичаме ви. Вие сбъдвате мечтите ни.

01

Прекрасните топли лъчи на слънцето ни събудиха в 7 сутринта. След няколко бързи глъдки горещ чай в офиса на Pharside се изстреляхме към възхитителния градски парк на Добрич, където имахме среща с местната вело банда и багериста, за построяването на големия Dirt Jump .

02

Изненадващо беше, че в 8 сутринта скейт парка вече го разцепваха група хиксари от София, Пловдив, Стара Загора – ей тея момчета нямат умора … За което  BIG UP.

03

Камионът стовари една камара пръст, всички запретнаха ръкави, крачоли и скочиха в калното поле, на което бяхме запланували да бъде скока. Георги Вълчев с диригентски жестове ръководеше работата на багера, а всички останали кой с лопата кой с крака следваха машината и дооформяха калното бебче.

04

Оставихме момчетата да си играят на кални кюфтета и се захванахме да подготвим музикалната машина за DJ PESH , който разцепи още с първия парцал. Брутален старошколов хип хоп с яки скречове, направо замириса на изгорял винил.

05

Под свежите звуци на грамофона и топлите лъчи на слънцето, графити мастърите от Добрич школата стартираха обагрянето на вертикалните части на скейт парка с хардкор флаконите от „На тъмно“ / Хиляди благодарности на магазини „На Тъмно“ /.

06

Всички условия за каране бяха отлични, ярко обедно слънце, музичка, гладко бетонче, изтрещели серии, малко пречкащи се, усмихнати, крещящи лица изпълнени с енергия от лепнат трик в ацетоновия въздушен хаос.

07 08 09 10

11Звезди обсипаха свода небесен, зловещ смях се разнесе в дълбоката нощна гора, зомбита, вещици, медицински сестри, налазиха хората в парка танцуващи фънк в студената нощ.

12Тоя Пеши им подпали задниците с лошите плочи. Направо две MC-та изскочиха на мишпулта и започнаха да преобразуват мисли в думи, които накараха грамофона да завърти плочата с инструменталите за Рапа. Сеш се.13_РАП02

Ометохме се от парка яхнали метлите на вещери и вещици. След известно лутане в мрака сред внушителните архитектурни паметници на Добрич / някой от тях са скандални спотове за каране / се озовахме в дворчето с каруцата, над която стоеше овехтелия надпис „Ретро“ – клуб за танци. Наситения с бас въздух караше дори прозорците да скачат в ритъма на якия хип хоп.

15Вътре лудница, ДжуБокс парти много хора, всички скачат и се радват. Играта е следната – имаш компютър на бара, пускаш песен и се надяваш да е яка, щото скачащите започват да ревът в един глас, че си им прекъснал брейк денс батъла. Направо не е вярно какво е усещането когато уцелиш яката песен, хората подлудяват . Голям маскарад стана с брутално озвучение, и ритъм по избор. Едвам се прибрахме размазани от танци.57


Ден втори започна малко трудно, температурата на въздуха си беше само за силни ентусиазти направо си миришеше на зима, ама истинските карачи знят какво се прави в тази ситуация.56

58Mad bear с английска точност в 10:00 завъртя първата тава, а водещият не пропусна да обяви малките промени в програмата за деня. Рекорда за висок скок с маутин байк се отложи поради неблагоприятните условия на скока от пръст. Не беше изсъхнал достатъчно и ставаше само за леки скокове.Untitled-24

59На скейт парка Лудата Мечка скачаше зад грамофоните и подаваше брутално съчетани звуци към мощните лампови усилватели, които изстреляни от колоните се отразяваха във водната повърхност и озвучаваха долината на есенното езеро и заобикалящите го димящи къщички.

61Диди Данова, Ломбарди Николов  и Коко Брайс  бяха първите лонгбордисти които с нетърпение очакваха да разпорят обратния завой до „Лебеда“. Но най – подготвен се оказа Драгомир Арабаджиев от Русе / на фото поредицата направена от “RENDE” /

62Джем сешъна по сКънки се проведе на външния ръб на „Big Тrap“ / повече във видеото /

63Разтриването на бъбрека беше в разгара си, няколко човека бяха наобиколили изваяния бетон и с нетърпение очакваха този който е вътре да падне за да влязат и усетят  невероятното чувство от въртенето в тая бетонна бездна.64


Около 18:00ч. поставихме летвата на големия скок и стартирахме надпреварата за рекордите на най-висок скок с кънки, скейт, байк и бмх.65

Първоначалната височина беше 60см, което за повечето участници не бе никакъв проблем.

66 67Най-турно се оказа за скейтърите които първи отпаднаха. Радослав Колчев и Преслав Маринов скочиха по 1,20м. Но причината да не продължат не беше че не можеха да скочат по на високо, ами просто трябваше да се прибират. Вечерен час няма как момчета.Майка ви ще се кара-разбираме.

68 69 70 71До височина 1,40м. на Колелейтърите и сКънки клана им беше като детска игра мятаха летвата с teilwip-ове 360ки и някакви болни серии през ръба на двете „Хъби“ преди скока.

72 73Прелитаха над летвата с брутални трикове

74
И точно в кулминационния момент когато летвата беше на метър и 60 от равното на скока се сбъдна проклятието на всички негативни минувачи които разпитваха – К` во ще става тука? по време на строежа на скейт парка, а именно „ – Ще си потрошите главите тука еййй… Тц тц тц.“

75Митака ги уби, всички карачи и публиката стояха вцепенени няколко минути след което се разпръснаха по домовете си. Падането беше брутално – засилване от рок сцената, опит за прелитане на височина метър и 60 над големия скок , предна човка през кормилото, размазване по лице на бетона след попивката. Сърдечна атака за всички наблюдаващи. ( Имаше някакво изказване в такива случаи : „ Не е за хора със слаби сърца “).

Рекордът за най-висок скок с бмх – метър и 60 се присъжда на Митака от Пловдив. За това че е толкова силен. ЕВАЛА.

В момента Митака се възстановява и няма никакви дълготрайни увреждания.

Хиляди благодарности на всички които указаха помощ в този сюблимен момент. Най-вече на екипа от спешно отделение АЦМК Добрич и Драгни Георгиев.

След инцидента на парка не бяха останали почти никакви хора, но скоковете продължиха, все пак това са екстремни спортове с много падания и по някога тежки травми и всички които се интересуват от тази култура трябва да са подготвени психически дори за най-лошото.

Така че ако попаднеш за първи път на подобно събитие бъди подготвен че някой може да разпилее зъби или други телесни части и течности по настилката. Не че е задължително ама се случва.

76Скоковете ескалираха до височина метър и 80. Рекорда бе поставен от Хасковския сКънки Растафарай а.к.а Алекс Костадинов /клуб PharSide/

77 79Докато пиротехниците монтираха следващата забава, сКънки бойс подпалиха външната тръба на голямата дупка иии… замириса на опърлено.

80
Светлината от слънцето напълно изчезна и мрак обгърна земята. Скейт парка отново се напълни с хора, изкуственото осветление бавно изгасна, зазвуча китарата на Кърк Хамет от Металика с въведителното соло на последната песен от албума „Master of Puppets“ `86-та “DAMAGE INC”. Кибъра с факли в ръце възпламени 3 метровия огнен обръч, който беше монтиран над големия бетонен скок.81

82 83Епичен момент хората затихнаха и втренчено гледаха как пламъците постепенно обгръщат ринга и изчезват в мрака. Комбинация от барабани бас, соло китара и викащи хора раздра тишината.   

84 85Всички яко се надъхаха и започнаха да скачат през пламъците. Голяма лудница стана. Хората от противопожарна безопасност Добрич бяха насядали на първи ред и оказваха помощ на всеки паднал. Безкрайни благодарности и на тях че ни подсигуриха с толкова много хора от екипа си дори и пожарна от онези големите. 

86bg flag 87След огнения сешън се озовахме на заплануваното парти отново в клуб „Ретро“ където ни очакваше брейк денс битката. Стана голямо меле, голяма кал за това снимки няма да ви покажем. То не е за показване, който бил там видял който не е . Догодина пак може да не види.89

90
Последният ден започна доста ведро. Миро ДеНиро запали музикалната уредба със скандални ръченици и всевъзможни комбинации на фолклорни музикални инструменти и електронна музика. По възрастните посетители на феста бяха приятно изненадани като видяха младежите да въртят кръшни хора и да се радват на песни от техните младини. Говорим за хитове като „Полегнала е Гергана“ и „Рипни Калинке“ на Валя Балканска с родопските гайди. 91

Целият ден протече в рисуване на графити,слушане на хубава българска музика и яко каране.92 93 94

Краят на феста се превърна в брутално хардкор теХно парти с много танци и фойерверки за финал.

extr_conn_stik9000Благодарим на всички които подкрепиха фестивала. Благодарим на тези които допринесоха с много труд и усилия да се случи цялата тази магия. „EXTREME CONNECTION”, не е просто фестивал а вълшебство обединяващо всички участници в една неуписуема връзка. Да сме живи и здрави, че догодина сме намислили нещо наистина мащабно. Чакаме ви!

 

Текст : Г. Георгиев, М. Демирев

Редакция : М. Стоилова

Фотографии : „PharSide“ , Rollingdays.com, Dimitar Hristov /www.54ka.org /

 

 

 

You must be logged in to post a comment.