THE LOST KEYS SKATEBOARD ART EXHIBITION OPENING

мар. 17, 2014

Автор:
Категории: Арт & Музика, Новини, София

1799188_10201889688468145_1086883860_o

„Everybody needs hot stuff. Sometimes I’d rather kill.“

Sk8boаrding-ът подсигурява платформа за илюстраторите още през 80те . Екстремен спорт, който разбива установените правила и приети вярвания, познат с гравитационно определящи подвизи , скорост и случайни run-ins с трафик и закона, скейтбоардингът има естествена badass естетика на кървави приключения, абсолютна свобода и безстрашие и чар на будно креативно себеизразяване и увереност.

Някъде преди три-четири години Ники 3XS ми даде първата камара от счупени дъски, на които да експериментирам с моите картини. Вдъхновението си идва естествено и е различно за всяка една, като се старая да запазя характера на дървената надрана повърхност. Далеч от всякакви предразсъдъци, от тогава насам да рисувам върху напълно „убити“ бордове се превърна в моя мания. Вече имам около 40 картини върху дъски, част, от които за първи път представих през лятото на 2012 под заглавието Everything Starts Now в Обсерваторията на град Варна с помощта на Fun City Festival. Последва You Are Living All Over Me Expo, която пък се проведе в На Тъмно Art Zone във Варна. Една от дъските ми успя да стигне дори до Европейския Парламент в Брюксел , благодарение на Amorpha Youth Group.

С „ИЗГУБЕНИТЕ КЛЮЧОВЕ“ правя и паралел между факта, че самите дъски остават анонимни и захвърлени да събират прах в нечий ъгъл, но продължават да говрят за знайни и незнайни подвизи.
В изложбата в GRINDHOUSE “THE LOST KEYS“ ще можете да видите най- новите ми картини, завинаги повлияни от музиката и живота, такъв какъвто го виждам и преживявам аз. Dj ще бъде безкомпромисният RAWLAND, който е известен с любовта си към Хипхопа и Фънка и ще представи качествена селекция и иновативност зад пулта както той си знае.

Изработени от дъските на скейтъри предимно от родния ми град Варна, благодаря на РиБар Варна, Ники 3ХS, Бежена, Стефан Благоев ,Добсъна, Боби, Ангел Коцев и Grindhouse, които ме спонсорираха. : )

 

Събитието във фейсбук ТУК.

You must be logged in to post a comment.