Курс за скейт и блейд учители – Млади Инструктори | Rolling Days – Скейт видео, музика, новини, класации, коментари

Курс за скейт и блейд учители – Млади Инструктори

сеп. 11, 2017

Автор:
Категории: Варна, Новини

След пилотния курс за инстуктори, който завърши преди 2 дни и протече при голям интерес, сега продължаваме с 2 ят безплатен такъв. Във момента има още 2 места за късни записвания.

За предстоящият курс имаме специален гост от USA, който ще ни сподели опит от меката на скейтбординга.

Проектът „Млади инструктори “ предлага професионално обучение и сертификат за инструктор на младежи на възраст от 18 до 35 години, които практикуват скейтборд и кънки.
Скейтбрдът и кънките са част от съвременните младежки култури, които се развиват все повече и повече и печелят интереса на младежите, като в същото време наблюдаваме липса на професионалисти за обучение по съответните дисциплини.

Основната идея е да се предостави възможност за ангажираност и стимулиране на младежи за професионална реализация, чрез провеждане на 2 обучителни курса за по 15 младежи, които ще имат възможност да придобият квалификация за преподаване на скейтборд и кънки в различните школи в страната.

Всеки курс е с продължителност 5 дена, в който ще има теоретична, практична и изпитна част. За практическата част участниците ще имат възможност да попаднат в професионална среда във варненската скейт школа „Прогресия“.

Ден 1 – въведение, история, терминология
Ден 2 – психология и педагогика на работа с деца
Ден 3 – курс по първа и долекарска помощ
Ден 4 – практика
Ден 5 – изпит

След приключване на курса и полагането на изпит, успелите инструктори ще получат сертификат лицензиран от българската Скейтборд Федерция, както и европейски сертификат за първа и долекарска помощ издаден от Българския Червен Кръст.

Българската Скейтборд Федерация се ангажира и с изготвяне на регистър на лицензираните инструктори.

Проекта е подкрепен от Община Варна, Варна – Европейска Младежка Столица 2017, Скейт Клуб Пловдив, Скейт Клуб Сливен, Бългаски Червен Кръст, както и от Българската Скейтборд Федерация.

След приключване на проекта ще продължим с развитието на школата с платени курсове за скейт и кънки инструктори.

You must be logged in to post a comment.